Azam & Aqil

Beribu bintang dilangit
Kini menghilang
Meraba aku dalam kelam
Rembulan mengambang
Kini makin suram
Pudar ilhamku tanpa arah
Sedetik wajahmu muncul
Dalam diam
Ada kerdipan ada sinar
Itukah bintang atau rembulan
Terima kasih kuucapkan
Izinkan kumencuri bayangan wajahmu
Izinkan ku mencuri khayalan denganmu
Maafkanlah oh...
Andai lagu ini
Mengganggu ruangan hidupmu
Kau senyumlah oh...
Sekadar memori
Kita di arena ini
Kau ilhamku
Kau ilhamku...

September 12, 2008

~hari ini~

hari ni tak tau nak menulis apa..badan masih terasa lemah...terinagt nya masakan mak kat kampung..nak balik lambat lagi...time-time ni tak larat nak balik kampung.mabuk-mabuk....huhuh sedih nya....bila petang-petang dan sedih macam ni,dengar lagu allahyarham sudirman lagi la sedih...sob sob sob..... :(


~Ayah dan Ibu~
Ayah dan ibu
Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan danMatahariAhai...
Yang dikurniakan dari IlahiAhai...
Ayah dan ibu lahMesti dihormatiAyah dan ibuWali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormatAhai...
Bagilah tunjuk ajar dan
NasihatSupaya hidupS
upaya hidup kita akan selamat

September 10, 2008

~Tentang Bulan~

Drama bersiri kesukaan aku ngan hubby aku.Setiap selasa ja,mesti tak lupa nak tengok.Bila tengok ja drama ni,mesti teringat zaman-zaman masa kecik-kecik dulu.Menyentuh hati..hehehheheh..sekejap ja masa berlalu..tup tup dah tua..hehehheheh.....Paling best bila kat kampung,macam-macam boleh main.Tak hingat donia dah bila balik kampung.bestnya.... ;)

~Tentang Bulan~

Bulan dan bintang
Bersinar berkelipan
Dan menerangikeindahan malam
Tanpamu bulanMalam kegelapan
Tanpamu bintang
Hilanglah keindahan
Ini kisah tentang bulan
Bulan bintang jadi kawan
Bergitulah persahabatan
Yang cuba kami eratkan
Moga berkekalan selamanya.
Bergitulah kami hidup lima sekawan
Sesama berjanji susah senang dirasa
Dibawah sinaran cahaya bulan bintang
Menjadi saksi janji kami semua

September 9, 2008

~10 weeks~

The fetus is only about 1.2 inches / 3 centimetres long from crown to rump and weighs less than a sixth of an ounce / 4 grams. Even so, it's busily swallowing and kicking. Each day more minute details start to appear, such as fingernails and peach-fuzzy hair. The vital organs -- the liver, kidneys, intestines, brain, and lungs -- are fully formed and functional, while the head is almost half the length of the entire body. The forehead temporarily bulges and sits high on the head, but later will change into a more human-like feature. If you could take a look at your baby this week, you'd be able to see the clear outline of his spine. Spinal nerves stretch out from the spinal cord.
Your uterus is now the size of a grapefruit. With the help of a Doppler, a hand-held soundwave stethoscope, you can hear the fetus's rapid heartbeat -- one expectant mother likened it to the sound of tiny horses galloping. You will soon have your booking-in appointment where your blood will be taken for routine tests. Find out what they are testing for. • Note: Experts say every baby develops differently -- even in utero. These fetal development pages are designed to give a general idea of how a fetus grows in the womb.


Subhanallah...inilah ciptaan ALLAH SWT....au sangat-sangat bersyukur pada-Nya.Kurniaan rezeki yang tidk terhingga.AMIN...

Dalam keadaan begini,aku masih loya-loya,muntah-muntah,badan pun terasa sengal-sengal dan lemah...namun alhamdulilah aku masih kuat untuk datang bekerja walaupun ada juga hari-hari yang aku mc.. :)

September 5, 2008

Fetal development - 9 weeks pregnant

By the tenth week of pregnancy, you may find yourself riding pregnancy's emotional roller coaster, feeling moody one day and joyful the next. Disturbing as this is to some women who pride themselves on being in control, what you're going through is normal and will probably continue throughout your pregnancy. Up-and-down emotions are partly caused by raging hormones. At week's end, your fetus measures approximately 0.9 inches / 2.3 centimetres long. In both shape and size, it resembles a peapod and weighs less than a tenth of an ounce / 2 grams. The eyelids are fused and won't open until week 27. The wrists are more developed, ankles have formed, and the fingers and toes are clearly visible. Arms are growing longer and bend at the elbows. By week's end, the inner workings of the ears are complete. Though you can't yet identify the sex of the fetus by ultrasound, its genitals have begun to form. By now the placenta has developed enough to support most of the critical job of producing hormones.


Ini lah keadaan aku sekarang.Aku bersyukur dengan kekuasaan ALLAH.Betapa besarnya ciptaan-Nya.Alhamdulilah.......walaupun banyak cabaran yang perlu dihadapi,itu adalah ujian dan dugaan dan itu juga adalah nikmat dr Yang Esa.Berasa sungguh insaf betapa kerdilnya kita sebagai seorang hamba.....

~pagi-pagi jumaat~

pagi-pagi jumaat ni sangatla membosankan....tambahan lagi pagi-pagi aku sampai mamat sebelah aku ni dah ada..haiyooo sangat membosankan......baru ja masuk aku dah mengira time nak balik keja.....bukannya apa...tak sabar nak balik rumah...nak lepak ngan husband aku...tenang sikit fikiran aku banding kat sini yang kena duduk sebelah dia ni...huhuh...tak habih2 mengganggu ketenteraman awam....aku pun tak tau la......minta simpang la segala yang tak baik tak baik....amin.....

hari ni 9 weeks 6 days...esok dah masuk 10 weeks...berdebar-debar nya......walaupun tak la nampak sangat perut aku..tp ada peningkatan di sebalik baju yang melindunginya.. ahaks! ;)
hari dah 5 hari kita menyambut bulan ramdhan...sekejap sahaja..tup2 nanti dah sebulan...kemudian raya...kemudia akhir tahun..cepatnya masa berlalu......

September 4, 2008

~9 weeks 3 days~


Gastric acid is one of the main secretions of the stomach, together with several enzymes and intrinsic factor. Chemically it is an acid solution with a pH of 1 to 2 in the stomach lumen, consisting mainly of hydrochloric acid (HCl), and small quantities of potassium chloride (KCl) and sodium chloride (NaCl).
acc aku pun tak paham sgt bahasa2 doktor ni...yg aku tau pedih ulu hati..
now 9 weeks 3 days aku peknen....tiba2 sakit ulu hati...sempat aku posa 2 hari..kemudian cannot tahn anymore....siap muntah2..ada sikit darah..huhuhu..mmg aku dah ada history gastric.
maka aku pun tidak berpuasa..huhuhu...bila teringat kan mcm mana la nnti nak gantikan..huhuhu....tapi aku still ok.....tak dak yang memudaratkan...baby pun alhamdulilah ..lega bila dr haris checked and nothing happen..just gastric n banyak agin dalam badan aku ni...heheh aku memang berangin pun...hehehhee..
ok la...aku nak p buat kerja..hehhehehe ;)

September 3, 2008

~more pics~




ada yg bz melayan anak masni n syiema..ada yang masih gediksss..cikgu ishah ngan pn arfah..ada yg kontrol ayu...pn wafer ngan shikin....hmmmm...macam2..tapi walau apa sekali pun aku tetap voguey..sbb hr tu ja tidak mengizinkan aku pi..hehhehehhe

rakan2 lamaku d little penang cafe,mvalley


rakan-rakan lamaku dorm DO1..sori korang aku tak dapat join....huhuhuh..morning sickness..bukan morning ja tau kena..ptg tghari siang malam..terus memberi keinsafan kepada ku supaya janganlah menderhaka kepada ibumu kerana kuat nya semangat mereka utk peknen...has,masni,syima..mcm mana korang dulu?tak dak kesempatan nak tanya..sbb tak dpt jumpa..huhuhu...wafer pun tgh peknen gak....heheheh..nnti anak kita seangkatan la....silap2..satu dorm satu kelas kat seposen.hehehehhehehehheh...korang2 semua nampak sehat2 belaka ya....bagus22222

pagi-pagi baru sampai opis....

baru sampai opis..pagi2 dah jem....sepatutnya aku dah sampai awai..tapi jalan yang selalu aku guna tutup pula...ada apa tah....pastu megelabah cari jalan..sib jumpa....dah la penat..pastu +bengang...ishhhhhhh mamat sebelah aku ni..tak habih2 batuk...ops..bukan nak mengutuk....tak baik peknen2 ni cakap bukan2..tapi menganggu ketenteraman awam masalahnya...dia memamng bermasalah......hmmmmmmmmmm.....tak sabarnya nak tunggu weekend..huhuhuhuh

September 2, 2008

Juadah Berbuka pada hari ini


pagi2 dah beli kuih ni kat kak ida...mengugat keimanan...sabaq22....bau nya.YA Allah harum menyusuk hidung......sedang menghitung waktu..nak balik...tp lambat lagi ni..huhuhu..sabaq2...

Inilah aku ketika di opis



Malasnya hari ini...huhuhu..sempat aku membuka blog utk menulis..hehheheheh
ok la...nak paksa diri untk rajin bekerja..huhuhuhu..kerja..kerja..kerja.....

Selamat Berpuasa

Merasmikan blog Aku dan Dia.... :)dengan ini saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan selamat berpuasa.......