Azam & Aqil

Beribu bintang dilangit
Kini menghilang
Meraba aku dalam kelam
Rembulan mengambang
Kini makin suram
Pudar ilhamku tanpa arah
Sedetik wajahmu muncul
Dalam diam
Ada kerdipan ada sinar
Itukah bintang atau rembulan
Terima kasih kuucapkan
Izinkan kumencuri bayangan wajahmu
Izinkan ku mencuri khayalan denganmu
Maafkanlah oh...
Andai lagu ini
Mengganggu ruangan hidupmu
Kau senyumlah oh...
Sekadar memori
Kita di arena ini
Kau ilhamku
Kau ilhamku...

February 22, 2009

~diomands & denim annual dinner ABMB 22/02/2009~


~Terjemahan surah An-Nas~

"Katakanlah(wahai Muhammad)"Aku berlindung kepada Allah pemelihara sekelian manusia.Yangmenguasai sekelian manusia,Tuhan yang berhak di sembah oleh sekelian manusia.Dari kejahatan pembisik,penghasut yang timbul tenggelam, yang melemparkan bisikan dan hasutannya ke dalam hati manusia, iaitu pembisik dan penghasut dari kalangan jin dan manusia."

~after anual dinner~

justt came back dr anual dinnner...penatnya.....tak hingat malam ni bersuka ria..td petang check up dgn dr haris.everything OK.alhamdulilah.malamnya pula bukan main lagi pergi bersuka ria...hehhehehe....gamabr...tunggu...sebab tumpang kamera member-member.tak bawa kamera sendiri sebab nya besar..mana voguey..hehehhehe...
ok la gtg..dah ngantuk gila.....mata pun dah nak tertutup..saja ja access internet nak check mail n my hubby tgh dok lawan bola...tak tau la sapa lawan sapa....biarlah dia .....zzzzzzzzzzzzzzzz

February 17, 2009

~Fetal development - 32 weeks pregnant~



Your baby now weighs approximately 3.75 pounds/ 1.7 kilograms and is about 17 inches/ 42 centimetres long from head to toe. Although his lungs won't be fully developed until just before birth, your little one is inhaling amniotic fluid to exercise his lungs and practise breathing.

Some babies have a head of hair already, others have only a few wisps. Thick hair at birth doesn't necessarily mean thick hair later on but children with fine hair in childhood usually have thinner hair in adulthood.

If your baby is a boy, his testicles should be descending from his abdomen into his scrotum. Sometimes however, one or both testicles won't move into position until after birth. In two-thirds of all baby boys who have undescended testicles at birth, the condition corrects itself by the boy's first birthday.
You're probably gaining a pound/ 450 grams a week, largely because your baby is likely to gain more than half his birthweight during the seven weeks before birth. Make sure you are eating well in these last few weeks.

• Note: Experts say every baby develops differently -- even in utero. These fetal development pages are designed to give a general idea of how a fetus grows in the womb.

February 11, 2009

~terjemahan surah Al_Falaq~

"Katakanlah:"Aku berlindung kepada Tuhan Yang menguasai subuh dari kejahatan makhluk Nya dan dari kejahatan malam apabila gelap gelita dan dari kejahatan wanita-wanita tukang sihir yang menghembus pada buhul-buhul dan dari kejahatan orang yang dengki apabila ia dengki"

February 5, 2009

~Terjemahan ayat Kursi/Al-Baqarah 225~

"Allah tiada Tuhan melainkan Dia Yang Hidup kekal lagi terus menerus mengurus makhluk Nya,tidak mengantuk dan tidak tidur.Kepunyaan Nya apa yang ada di langitdan di bumi.Siapakah yang dapat memberisyafaat disisi Allah tanpa izin Nya?Allah mengetahui apa-apa yang di hadapanmereka dan di belakang mereka, dan mereka tidak mengetahui apa-apa dari ilmu Allah melainkan apa yang dikendaki Nya.Kursi Allah meliputi langit dan bumi.Dam Allah tidak merasa berat memelihara keduanya, dan allahMaha Tinggi lagi Maha Besar."