Azam & Aqil

Beribu bintang dilangit
Kini menghilang
Meraba aku dalam kelam
Rembulan mengambang
Kini makin suram
Pudar ilhamku tanpa arah
Sedetik wajahmu muncul
Dalam diam
Ada kerdipan ada sinar
Itukah bintang atau rembulan
Terima kasih kuucapkan
Izinkan kumencuri bayangan wajahmu
Izinkan ku mencuri khayalan denganmu
Maafkanlah oh...
Andai lagu ini
Mengganggu ruangan hidupmu
Kau senyumlah oh...
Sekadar memori
Kita di arena ini
Kau ilhamku
Kau ilhamku...

May 31, 2009

untuk anak ku..Aqil Arafat

Allah SWT telah menganugerahkan ayah dan ibu dengan hadiah tidak ternilai harganya,
Kehadiran anakku membawa seribu makna,
Kuncupan mesra ayah dan ibu tanda kasih sayang yang tidak terhingga,
Setiap hembusan nafas darimu,
Memberi ketenangan kepada kami berdua,
Genggaman erat tanganmu,
Membuatkan kami teramat bahagia,
Senyuman mu memberi kedamaian dalam jiwa,
Kata-katamu sukar difahami,
Namun kami senang melihat tingkah lakumu menggambarkan perasaan mu kepada kami berdua,
Anakku tiada kata-kata yang dapat menggambarkan kasih sayang,
Dengan doa dan harapan,
Anakku Aqil Arafat agar berjaya di dunia dan akhirat....

~31 Mei 2009, 2.30 am~

anak aku...aqil arafat

seharian hari ni mengemas rumah....
basuh baju lipat baju....masak..nasib la husband aku byk bantu..kalu dak mau lengoh juga badan aku ni....
perasaan gembira tak terkira bila aku menyusukan anak..
perasaan yang sama setiap hari
tambah2 sekrg aqil dah panadai bermain n ada feedback bila kita sembnag2 n ckp ngan dia...
dan lagi satu...aqil dah pandai menjerit bila lapaq..dulu mana ada...hehehhehe
perubahan demi perubahan menampakkan aqil dah semakin meningkat umur nya....
i love u my son...aqil arafat.

May 29, 2009

macam2 ada....

baru malam ni aku berpeluang menulis di blog.lama dah tak tulih ni....
acc just for sharing n harap tidak ada yg disalah ertikan....
ceritanya...
seminggu sebelum aku masuk keja selepas cuti bersalin,aku pun bz la mencari baby sitter.aku tinggal di kawasan perumahan sederhana,senang cerita apartment kos rendah.
kat sini memang ramai la yg ambik budak mengasuh dan ada yang boleh mencapai sehingga 5K sebulan..bayangkan la aku yg keja 3 tahun lebih ni pun tak capai lagi angka tu...graduate plak tu..ni depa ambik upah mengasuh ja...
macam2 ragam...
kat sini kalau sesapa pregnent memang famous la...siap yg chop chop lagi.....
aku ngan suami bz mencari...sampai orang ke4 baru kami puas hati...
nak di jadikan cerita..
orang pertama mengasuh ramai pula...
orang kedua dikatakan kurang sehat..
orang ketiga....ni paling menghayat hati aku....
aku jumpa dia bersama suami aku di kedai makan dekat2 umah aku ja...sembang punya sembang...pastu dia kmen,dia dulu keja tp husband dia suh berenti sbb fokus pada anak..
nak ja aku ckp,aku belajar penat2 takkan la nak berenti plak kan..
pastu dia akhir perjumpaan kami,dia pun bertanykan la pekerjaan aku ngan suami aku...aku bg tau yg aku keja bank..n dia ckp..o kerani ya..aku mengiyakan ja la...
ty suami aku..suami aku jawap kilang...ya la mmg betoi pun suami aku keja kilang..jawatan takkan la nak bgtau plak..takut disangka kan riak plak kan...yg sedih+geram dia ckp tak kompem pula ..ada hal itu la ini la..
kan senang cerita ckp ja tak mau ambik sbb risau kami ni bergaji kecik tak boleh bayar..
ada juga orang mcm ni kat dunia ni
huhuh
tapi aku sangat2 la sedih..pandangan orang terhadap sesama manusia
kalau ya pun orang itu berpangkat kecik apa salahnya kan....
tapi aku pikir semua itu ada hikmah
kalau tak masakan aku dapat berjumpa orang yg ke4...
next week 1 jun aku akan hantar anak aku ke babby sitter..huhu sedih ja
selama 2 bulan mak aku stay sesama jaga anak aku
tapi sekarang tugas itu telah diserahkan pada orang lain....
harap semua diaatur dengan baik...amin...............

May 14, 2009

~aqil arafat...54 hari~

hari ni aqil dah 54 hari.....
dah respond bila org sembang n cakap2 dengan dia...:)

May 7, 2009

HAPPY MOTHER"S DAY........10 May 09

May 6, 2009

what a miracle you are....

Precious one,
So small,
So sweet

Dancing in
on angel feet
Straight from Heaven's
brightest star

What a miracle
you are!

dedicated to little ones..my little prince Aqil Arafat

dedicated to litlle one..my prince Aqil Arafat

alhamdulilah aku dah selamat melahirkan anak lelaki....my little prince Aqil Arafat pada 19march 2009,2:19 am...
ibu nak dedicate this song for you.....

Twinkle, twinkle, little star,
How I wonder what you are.
Up above the world so high,
Like a diamond in the sky.
Twinkle, twinkle, little star,
How I wonder what you are!

When the blazing sun is gone,
When he nothing shines upon,
Then you show your little light,
Twinkle, twinkle, all the night.
Twinkle, twinkle, little star,
How I wonder what you are!

Then the traveler in the dark
Thanks you for your tiny spark;
He could not see which way to go,
If you did not twinkle so.
Twinkle, twinkle, little star,
How I wonder what you are!

In the dark blue sky you keep,
While you thro' my window peep,
And you never shut your eye,
Till the sun is in the sky,
Twinkle, twinkle, little star,
How I wonder what you are!


Love you so much..from ayah and ibu........muah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!