Azam & Aqil

Beribu bintang dilangit
Kini menghilang
Meraba aku dalam kelam
Rembulan mengambang
Kini makin suram
Pudar ilhamku tanpa arah
Sedetik wajahmu muncul
Dalam diam
Ada kerdipan ada sinar
Itukah bintang atau rembulan
Terima kasih kuucapkan
Izinkan kumencuri bayangan wajahmu
Izinkan ku mencuri khayalan denganmu
Maafkanlah oh...
Andai lagu ini
Mengganggu ruangan hidupmu
Kau senyumlah oh...
Sekadar memori
Kita di arena ini
Kau ilhamku
Kau ilhamku...

July 29, 2009

~ 27 Jul 2009~


aqil dah 4 bulan lebih...untuk 4 bulan ini ibu belikan aqil hadiah...bukan apa..anak ibu dah besar..jadi kena la beli baju baru..ibu belikan baju,stokin dan ball untuk aqil main.....

~tapah 26 Jul 2009~


bila ammar yassir bertemu aqil araft jadi lah yassir arafat... :)
ni otw balik kl dari kedah....
terjumpa shedy n husabnd n baby nya ammar di tapah..acc mazid otw, shedy call ty aku ka...sebab nampak keta aku...kompem betul....
tak tau la pula shedy balik kg..kalau dak boleh jumpa kat sp..ni terjumpa kat hentian tapah... 4 d 1st time jumpa anak dia..sama la ngan dia pun...
selepas bersalin..aku tak sempat lawat dia..dia tak sempat lawat aku..jadi sam-sama melawati antara satu sama lain kat hentian tapah itu....

July 19, 2009

18 Jul 2009~lunch D Chengmai,Sg Buloh~








nyum nyum nyum.....sedapnya.....
nanny mas,tokdaddy belanja mkn..
aqil mkn semua...sedap....

July 11, 2009

~Untuk Aqil Arafat~

Dikala aku mendodoikan mu,
Satu persatu kalimah suci meniti dibibirku,
Wajahmu tenang,
Matamu layu,
Merenung wajahku,
Mata kita bertentangan,
Kau memahamiku,
Ku memahamimu,
Tatkala itu hatiku tersentuh,
Terbit jernih air dikelopak mataku,
Tanda bahgia anugerah dari Mu,
Sentuhanku untuk dirimu,
Dakapanku hanya untukmu,
Tidurlah wahai putera hatiku......

~untuk anak ku Aqil Arafat~

July 6, 2009

3 bulan 14 hari

hari ni sangat excited and gemibira tak tau nak tulis macam mana...
tadi lepas ambil aqil,tengah aku drive,aku ingatkan aqil meragam ka apa..
rupanya dia dok sembang(ala bahasa dia) ngan toys kat car seat(yg diberi oleh auntie nadiya)....aku pun drive sampai umah..
masa parking tu,aku tgk aqil kusyuk lagi sembang n gembira sangat bila aku tgk aqil tengah pegang toy tu!sambil sembang bahasa dia la..yang aku memang tak paham....hhehehe
gembira nya..
n balik umah seperti biasa,suamiku melayan aqil..bukan main rancak dia melayan aqil..masing-masing dok cakap bahasa sendiri...hehhehehhe..
hilang penat bila tengok aqil gembira....

tq sangat2 kat kak su yang tolong rekomenkan baby sitter yang terbaik untuk aqil....tak tau nak balas jasa macam mana....hanya allah taala yang akan membalas nya.....

aqil dah tidoq kat bilik dia...nyenyak sekali....

i love you aqil.....dari ibu dan ayah....

July 5, 2009

aqil...






aqil dah boleh meniarap masuk 3 bulan,tapi tak berkesempatan nak take d pic.semalam ayah aqil,main-main dengan aqil dan sempatla dok tangkap gambaq aqil meniarap....
macam-macam gaya and aksi aqil buat.tapi yang paling lawak,aqil boleh statik dan teruja bila tengok tv.

July 1, 2009

aqil's family



nampak lazat kan......memang lazat...puji sikit... ;)
malam ni ayah yang masak makan malam.ibu busy dok basuh,lipat kain...n sempat lagi tulis blog ni...hehheheh
nyum nyum nyum..mamang sedap kari ikan ayah aqil masak...;)







hari ni ibu half day sebab bawa aqil jumpa doktor.aqil cirit.ibu ingat disebabkan ibu makan tomyam.tapi bila cek dengan doktor,perut aqil sedikit kembung dan sebab tu aqil cirit.doktor pun bagi la dua ubat,satu untuk hilang kembung dan satu lagi untuk punggung aqil yang merah..sian aqil









30 Jun 2009
dalam pukul 6,hantar maktuk n tokwan balik kedah.hantar ke kl sentral,mereka naik keretapi.sian tokwan,tadi ibu call,maktuk bagitau yang tokwan bergelingan air mata teringat kan aqil...aqil pun ingat juga tokwan dan maktuk.tadi dalam pukul 6.30,aqil banguntidoq aqil terus sebek dan cari-cari orang....sian aqil...
takpa nanti kita balik sungai petani jumpa tokwan,maktuk dan paksu ya...;)