Azam & Aqil

Beribu bintang dilangit
Kini menghilang
Meraba aku dalam kelam
Rembulan mengambang
Kini makin suram
Pudar ilhamku tanpa arah
Sedetik wajahmu muncul
Dalam diam
Ada kerdipan ada sinar
Itukah bintang atau rembulan
Terima kasih kuucapkan
Izinkan kumencuri bayangan wajahmu
Izinkan ku mencuri khayalan denganmu
Maafkanlah oh...
Andai lagu ini
Mengganggu ruangan hidupmu
Kau senyumlah oh...
Sekadar memori
Kita di arena ini
Kau ilhamku
Kau ilhamku...

January 27, 2010

hari ni hari terakhir..



aku ni memang jarang nak marah orang.even kalau kadang-kadang bukan dari salah kita.
tapi, bila dah melibatkan akan bagi kesan tak baik future disebabkan kelalaian orang lain,
memang la kena marah.
aku beristigfar untuk cuba elak dari mengeluarkan kata-kata.tapi nak buat macam mana,kerja sebagai
customer service itu la tugas yang perlu ditempuhi.
apa yang membuatkan aku sangat marah, pinjaman rumah yang di buat not fully sebab rumah under construction lagi,maka amaunnya
tidaklah tetap untuk setiap bulan.apa yang diperkatakan semasa sign surat,bila ada release loan,baru akan di kenakan charge.
tapi untuk bulan 11,12 2009 tidak terima apa-apa surat.dan bulan 1 1020 pun tak dapat surat dan tup tup terima surat remonder.
bayaran tunggakan.angin la satu badan.call sana tak mau entertain,call sini tak layan.ok aku pun terus call customer sevice cimb.
mula-mula mereka menggangap aku salah, keana tak bank in dalam current account n memang tak dak surat yang dihantar.apa lagi, aku terus bawa semua bukti and send emel
kepada mereka.apa lagi yang nak di elakkan.sekarang kes itu masih aku tunggu.hari ni last day.3 hari bekerja.
aku bersedia jika apa pun,kerana pasti banyak excuse yang akan di beri.kalau dimisalnya mereka claim dah hantar surat,
sudah pasti aku akan minta log file segala surat menyurat.kalau nak elak?tak boleh elak, sebab aku pun buat keja sama and rutin yang sama di
tempat kerja sekarang.apa yang menyebabkan aku marah, 3 bulan tak bayar akan menunjukkan bad rekod pembayaran and sistem ini di bank negara.
akan memberi masalah jika ingin membuat pinjaman di masa akan datang.kerana semua bank akan access system yang sama.
aku memang akan fight habisan.
aku perlukan surat explanation and surat apology dari pada pihak bank cimb atas kecuaiaan mereka.


January 26, 2010

bowling tournament 23/01/10,Ampang Point



semua team yang disatukan di dalam pic.ni semua dr IS department.
gila gempak kan.....aku seperti biasa la suka beraksi,tapi main tak sehebat mana pun...hehehhe
semua 30 team yang join this tournament.konsep sapa cepat dia dapat bertanding.
so memang IS ni cepatla,sampai 6 team dari departmant aku ni.
keputusannya...group IS satu pun tak top8.prize 1-8.group aku dapat tempat ke 10.
sepatutnya group aku boleh sahaja dapat top 8,tapi disebabkan score aku yang hebat,hehehhehe,maka
team kami pun jatuh ke no 10 dari 30 tu...hehehhe
nama team aku helpless,hehhehe....aku,awan,mark dan amir.
ok la chow pegi buat keja...he he he


January 22, 2010

10 months



cepat sangatla masa berlalu..
sampai tak sempat nak update blog...
aqil dah 10 bulan ,pada 19 januari 2010.memang terlalu cepat masa meninggalkan kita.
dari pada besar tapak tangan,dari asyik tidur masa baby dah boleh bermain,meragam,merungut.
anak aku aqil.tapi memang seronok bila balik dari kerja,penat tapi bila tengok aqil tersenyum,gelak terus hilang penat.
alhamdulilah, my asben pun sama-sama tolong menjaga aqil.take turn.
ya la sama-sama kerja,kena la sama-sama membantu.
lagi 2 bulan aqil akan menyambut besday ke 1 tahun.cepat kan masa berlalu.
tambahan pula ada ja benda-benda menarik and happy di sekeliling kita,memang tidak terasa masa berlalu dengan pantas....
ibu sayang aqil....mmmuaaahhhh......

January 19, 2010

anak ku aqil






aqil dah pandai sekarang.tapi dia akan behave sangat-sangat
kalau my asben yg jaga.tp bila aku yang jaga, sangat la duduk tak diam.
perkembangan seorang bayi memang ada pada aqil.menagis bila ambik barang dari dia.
bila aku pakai tudung dan bersiap cantik-cantik, aqil akan mendepa tangan minta diangkat
oleh aku.sekrang ni kalau letak dalam play pen, mesti dia akan berdiri dan menampakkan
muka nya,dan menagis minta di angkat.mula-mula aku risau ,ingatkan kenapa menangis
macam tu.rupanya dia nak diangkat.malam-malam selalu tidur lambat.dekat pukul 11,baru nak tidur,itu
pun puas kena paksa.sekrang dah nampak macam nak pandai berjalan..memang tak reti dok diam.
tapi takpa la, aku n my asben memang akan melayan aqil.
kesian dia seharian kami pergi kerja,curi-curi masa untuk main dengan aqil.
kadang-kadang dengan aku n my asben tertido sekali dengan aqil.
apa lagi pagi esok tu, kelam kabut la,nak serika baju,packing barang aqil.nasib la barang aqil tak banyak
di hantar, 2 baju harian 2 baju tidor,sapu tangan dan bip.susu,pampers, dan alatan lain memang dah ditinggal di rumah
makcik fauziah.kesian aqil,pagi-pagi lagi dah kena keluar dari rumah.
aqil budak baik kan,ibu dan ayah pergi cari rezeki.aqil doakan untuk kita ya.

January 18, 2010

Komuter oh Komuter



sapa nak jadi sprinter?
sapa nak jd ragbi player?
nak join boxing...
so tak perlu nak buat latihan and based on schedula yg
akan diberikan oleh coach.
naik ja komuter,kompem semua impian akan termakbul

sapa nak jadi sprinter?
-kompem setiap masa atau sekali sekala akan ligan komuter
untuk dapatkan train tersebut,no no no...tak akan mengambil
risiko untuk menunggu train yang seterusnya.
ni memang rutin aku setiap hari, boleh dikatakan.aku akan
mengejar train bagai nak gila semata-mata nak dapatkan tarin tersebut
disebabkan rushing untuk mengambil anak ku aqil arafat.
memang tercungap-cungap la bila dah masuk dalam train.tapi tak rasa malu sangat
sebab semua orang pasti melalaui nya.jadi tak heran la.

sapa nak jd ragbi player?
nak join boxing...
-ni memang kena mempunyai kekuatan mental dan fizikal yang amat sangat.
kompem bertolak-tolak dan berasak-asak ketika hendak masuk ke dalam train.
tambah-tambah pula bila train delay,bila time train datang,memang dasat sangat la.

he he he..jadi tak perlulah susah-susah nak sign in jadi member gim club ka,pergi jogging ka,cuma guna la komuter sahaja. :)

January 17, 2010

Happy Birthday Sayang!!!!!!






Happy BIrthday To you
Happy BIrthday To you
Happy BIrthday
Happy BIrthday
Happy BIrthday To you...
na na na na na...
na na we love you...........

Happy birthday to my hubby yang ke 28..
Happy birthday ayah dari aqil....
Act,kalau ikut waktu mmg dah masuk ke 28 bila masuknya waktu magrib.Kami pun sama-sama celebrate birthday my hubby, me and my baby boy aqil arafat.
kek dah di order dari helmi dan alhamdulilah semua na berjalan lancar.mula-mula plan nak celebrate di luar, tapi memandangkan esok bekerja plus semalam main bowling sampai tak hingat, maka plan b celebrate di rumah.
kesian aqil, pakai cantik-cantik( berbaju melayu, aku yang memaksa aqil dan suamiku memakai baju melayu.nak memeriahkan suasana..he he he..aqil apa lagi sangat la gelisah.ingatkan hendak keluar.kesian sayang ibu.
preparation biasa-biasa sahaja.Pukul 12 lebih berjumpa dengan helmi untuk ambik kek.
dalam kul 6 aku mula memasak.spageti, goreng bebola ayam dan siapakn serba sedikit lagi bahan makanan lain.
malm ini aqil tak seaktif sangat berdepan dengan kamera.kalau tak pantang nak kamera, tersenyum ja.
ibu tahu sebab aqil nak keluar kan....
tidur awal ya sayang,esok nak kena bangun awal.selamat malam.

buat suami tercinta, semoga panjang umur dan murah rezeki.kami sayang sayang....love you....

January 16, 2010

bowling training Ampang Bowl,Ampang Point.




hari ni memang dasyat sungguh training yang di uruskan oleh en fauzi.gila 4 game,start kul 5 pm sampai 9 lebih....tup tap tup tap...sampai umah kul 11 pm.kesian aqil..tertido dia dalam kereta.time di situ pun,aqil tak banyak karenah, cuma kadanag-kadang gelisah minta di angkat.kaki tangan aku bagai nak tercabut.asben aku seperti biasa cool sahaja.boleh tahan juga, sebab dia tak pernah menceritakan langsung mengenai bowling dengan aku.low profile.tournament next week.ish risau ni, team mate aku semua power-power belaka,star.aku ni tak tau la macam mana.hu hu hu..hey guess kalau aku penyebab kekalahan kumpulan kita jangan marah ya.......