Azam & Aqil

Beribu bintang dilangit
Kini menghilang
Meraba aku dalam kelam
Rembulan mengambang
Kini makin suram
Pudar ilhamku tanpa arah
Sedetik wajahmu muncul
Dalam diam
Ada kerdipan ada sinar
Itukah bintang atau rembulan
Terima kasih kuucapkan
Izinkan kumencuri bayangan wajahmu
Izinkan ku mencuri khayalan denganmu
Maafkanlah oh...
Andai lagu ini
Mengganggu ruangan hidupmu
Kau senyumlah oh...
Sekadar memori
Kita di arena ini
Kau ilhamku
Kau ilhamku...

March 16, 2010

my aim or my dream.

adus...i stucked in the jem lebih kurang 1jam 30 min semalam...haaaaaaaa..
1.busan gila.
2.MY LEG dah sakit gilers...almaklulah manual car.

i dunno what happened.1st i thought have an accident.tapi tak dak pun.itu pun i'm using NPE,federal tak tau.tapi susah nak jangka semua ni.sometimes, federal ok somtimes nop.macam npe juga,even you need to pay but you still kena rempuh jem.
adush!i'm rushing to fetch my dear aqil.samapi umah auntie pukul 7.30pm.n then balik umah, sampai almost 8pm.penat nya.
semalam sama-sama sampai dengan my asben.ok la, dia boleh angkat sikit barang.if not kena la angkat sendiri.masuk umah, kelam kabut, maghrib.nasib sempat.
ok come to the point...i wish to have motorcycle.he he he.
my aim or my dream.
best gila if my asben give permission untuk naik moto ke office.


~kompem la tak dapat kan.....kompem in my dream ja~

~if not this,this one pun ok la,he he he~



kenapa nak moto?
1.jimat masa.
2.D IMPORTANT tak perlu redah JEM.
3.jimat kos.
4.kaki aku tak sakit.
5.boleh mencelah-celah kereta macam aku zamn muda-muda dulu...walow!!!

i will know his answer, NO NO NO.BAHAYA!!!!

March 9, 2010

chap goh mei,040310


tak sempat nak post on weekend.weekend yang busy.he he he.
at office, chinese colleague celebrate their chap goh mei and belanja we all makan-makan kat opis.

macam-macam ada.nasi ,ayam masak merah,sambal udang,dalca,kuih jala,seri muka,buah-buahan,sate dan ada lagi,lupa pula.

as mentioned my previous posted, aku memang suka makan nasi.so makan-makan-makan..he he he..makan nasi.alhamdulilah,rezeki.

ops lupa nak post kat previous under aku suka apa."AKU SUKA BERGAMBAR"act tak la cun pun, tapi takpa i will smile when look at my own pic.hahahhaha
perasan seorang diri.hahahha.bukan apa,untuk kenangan.act, my asben tak berapa berkenan sangat dok bergambar beriya-riya.he he he.tapi nak buat macam mana kan..he he he

ops,lupa suddenly idea hilang.haaaaaaa baru ingat,act i take this oppurtunity plus dengan menggunakan camera mahal, aku ambil gambar ni sempena saat-saat akhir di alliance bank.
ill move to another place..i'll remember all this thing selama aku kat sini.

March 8, 2010

~sempena hari wanita sedunia untuk diri aku~

sebagai wanita
apa yang aku suka

1.aku suka tengok wanita yang cantik and plus bila orang tu pandai bergaya.

2.kadang-kadang aku suka tengok orang yang wanita berpurdah,matanya cantik.sebab itu pepatah mengatakan dari mata jatuh ke hati.tapi aku belum tiba masanya untuk berhijrah ke situ.

3.aku suka tengok wanita yang berkarier.
4.aku ingin menjadi seorang wanita yang solehah kepada suami.tapi kadang-kadang tercicir juga.he he he
5.aku ingin menjadi seorang ibu yang sangat sabar dan sangat rajin..tapi kan, aku ni kadang-kadang mengelat,asben banyak buat..tq222 ;)
6.aku ingin menjadi tegas, bila aku tidak suka aku mampu berkata tidak.tapi setakat ni aku masih gagal.

apa lagi yang aku nak dan apa lagi yang aku suka....


7.ops aku suka sangat makan nasi.he he he.komepm memang orang melayu.walaupun makan la apa pun,last aku mesti cari nasi.tak kisah la nasi apa.

8.aaaaaaa ni aku rasa semua wanita suka...aku suka shoping.wa bestnya bershoping..tapi aku kena la tengok money money di dalam purse aku dulu sebelum tercapai kesukaan aku ini.
9.hahhaha..yang ni aku memang suka...aku suka berangan...hahhaha..tapi,pnc to write here apa yang aku angankan.biarlah aku dan asben yang tahu.n coming soon aqil.will share with u...sabar ya... :)

10.tak sabarnya,aku suka dan aku tak sabar nak tengok hasil gigi aku setelah almost 5years aku pakai braces...yeyeyeyyeyeye...jeng jeng,hopefully aqil tak terkejut la,ibu kenapa gigi ibu lain?

akhir sekali,act ini yang pertama dalam hidup aku, aku nak aku,asben aqil hidup bahagia selama-lamanya hingga akhir hayat....amin.dan aku mengimpikan dan mendoakan aqil menjadi anak yang soleh dan berjaya dunia dan akhirat.untuk asben ku,kita sama-sama berusaha mempertingkan kejayaan diri kita bersama dunia dan akhirat..amin......

March 4, 2010

weekend....nak buat apa?


my plan for this weekend:

adus,apa yang aku nak buat this weekend ya..

1.mop lantai,coz almost 3 weeks tak mop.supposedly mop every week.tp every weekend ja balik kedah.
2.cuci toilet bersungguh2-sungguh.act,setiap kali shower ja mesti tonyoh-tonyoh apa yang patut.but this weekend memang operasi gila babas la.
3.as usual,basuh dan lipat baju...argh come to lipat baju la sangat membosankan...arghhhh...what to do...
4.cook..nak masak apa ya..adus,ni pun pening juga..i'm gonna try resepi dr nadiya.so hari jumaat malam ajak asben pergi cari barang..hopefully aku rajin la...
5.nak pergi jalan-jalan di taman.hmmm...seperti biasala bila nak pergi taman aka berkelah mesti kena buat persiapan makanan,untuk my dear prince,aqil arafat tak boleh lupa juga.nak buat apa ya,spagetti la sebab tak pedas plus goreng keropok.sedap juga.



dan tidak lupa la, plus and plus kemas rumah,mop benda-benda kecik yang lain sediakan breakfast..hmm apa lagi ya..
oh ..macam-macam.......takpa,itu satu kepuasan.once the settle semua benda tu, tghari tu boleh la lelapkan mata sekejap.my dear prince,aqil araft main dengan ayah sekejap ya.. ;)


March 2, 2010

hujan rahmat


~kelmarin,010310~
its time to go home....
tapi terpaksa stay kat opis sebab hujan terlalu lebat.depan opis dah banjir.macam mana nak balik ni.
aku seperti biasa teman setia untuk pulang adalah komuter.adus.takkan nak redah pakai kasut ni.
apa lagi, pinjam la selipar surau yang besar gedabak tu.hujan tengah lebat,air melimpah limpah,aku redah juga.
kenapa la perlu kelam kabut nak balik.aku nak ambik aqil.walaupun azam boleh ambil awal,tapi aku nak juga balik awal.
nanti kalau tertunggu-tunggu,komepam sampai lambat.dah la nak ke komuter,after tu ambik kereta dekat parking.nak menempuh jem lagi.
tawakal,aku berjalan meredah hujan dari opis ke stesen komuter kuala lumpur.
rutin harian.ayat kursi aku baca perlahan-lahan otw ke stesen, bila terdengar guruh dan ternampak kilat di langit.
hujan pemberian allah.alhamdulilah.setiap kejadian ada hikmahnya...
jam menunjukkan pukul 6.30.aku menunggu train dengan sabar, sambil mendengar lagu dan membaca buku.
tak sampai 10 min,train pun datang.alhamdulilah, tak la sesak sangat di dalam train.
aku mendapat tempat duduk bila penumpang itu turun di stesen kl sentral.alhamdulilah, tak perlu la aku berdiri untuk sampai ke destinasi yang di tuju,.
badan terasa sangat la penat,baju daripada basah dan menjadi lembab terkena aircond di dalam komuter.
sejuk la juga.tapi aku boleh bertahan.perjalanan memakan masa lebih kurang 30 min, sampai la di stesen.terus ambik kereta dan drive ke rumah.nasib asben ku telah mengambil aqil.
sampai di parking kereta,hairan mana kereta asben aku.belum sampai lagi ka.
aku call,asben ku otw, rupanya dia melepak dan bersembang.sampai ja aku terus la memanggil aqil,seperti biasa la aqil arafat, tersenyum tersengih...semua penat hilang.........
bahagianya menjadi ibu.....alhamdulilah syukur kepada ALLAH mengurniakan seorang cahaya mata dan seorang suami yang sangat memahami dan sentiasa membantu aku di dalam kesusahan dan sentiasa bersama aku di ddalam kesenangan dan kesusahan.
amin.....